Koarbizznizz zingt van Bach tot Paul Simon

WIER - Koarbizznizz is begin 2006 als vocaal ensemble van start gegaan. Oprichter en dirigent Siebren Kramer verzamelde 12 geoefende amateurzangers en -zangeressen uit heel Fryslân. Zondag 10 maart zijn ze te gast in de Ioannis Teatertsjerke in Wier.

Samen brengen ze een keur van mooie muziek uit verschillende muziekperioden en -stijlen. Dat is ook wat Koarbizznizz onderscheidt van andere ensembles, ze kiezen voor een mix van renaissance tot hedendaagse close-harmony en poparrangementen.

Breed repertoire

De oorsprong van de muziek wisselt in elk concert voortdurend. Koarbizznizz heeft in de loop van de jaren een breed à capella repertoire opgebouwd: van Purcell tot Whitacre en van Bach tot Bremer.

Wel worden over het algemeen de muziekstukken gekoppeld aan een thema dat tussen de diverse muziekstukken door met de nodige kwinkslagen wordt toegelicht door een aantal koorleden.

Speciale concerten

Koarbizznizz verzorgt ook regelmatig samen met andere koren of orkesten speciale concerten, zoals jubileum- of kerstconcerten. Zo werd in 2014 het kerstconcert van Omrop Fryslân samen met het Frysk Fanfare Orkest ingevuld.

Maar altijd staan ze garant voor een sfeervol en heel gevarieerd concert. Pentatonix, Bach, Billy Joël, Monteverdi, Josquin Deprez, Rutter, Paul Simon, Britten en Whitacre: ze komen allemaal voorbij bij Koarbizznizz.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123. www.ioannistheatertsjerkewier.nl