Karateka’s Shape in de prijzen op Open Fries kampioenschap

DRACHTEN – In Drachten vond zondag het jaarlijkse Open Friese Kampioenschap karate plaats. Onder begeleiding van de nieuwe karateleraren Déjan Boersma en Jelmer van Wier hebben vanuit Sportcentrum Shape te Franeker hier een aantal karateka’s aan deelgenomen.

Hajo Vonk, Sofia de Zwart en Esther Veenstra deden mee aan het onderdeel kata, het zo mooi en strak mogelijk uitvoeren van vaste loopvormen, Bram Boonstra deed mee aan het onderdeel kumite, het vrije vechten, en Femke Lammers deed mee aan beide onderdelen.

Alle leerlingen hebben het uitstekend gedaan en zijn in de afgelopen tijd duidelijk vooruit gegaan in hun beheersing van het karate. Voor Hajo heeft dit een 3e plaats opgeleverd, en Esther ging zelfs met de zilveren medaille naar huis.

Naast het begeleiden heeft Déjan zelf ook nog meegedaan aan het onderdeel kata, waar ook hij de tweede plaats heeft behaald. Bovendien was oud-leraar Teatse Tichelaar ook nog aanwezig als deelnemer in de 35+ categorie van kata, waar hij een mooie tweede plaats pakte.