Kaatsmiddag voor bewoners Nij Statelân

MENAAM - Het kaatsen kent een groot aantal oudere liefhebbers. Niet alle ouderen zijn meer fysiek in staat om kaatswedstrijden bij te wonen, ze volgen de verrichtingen van de kaatsers op de radio en lezen de verslagen in de kranten. Maar welke erbij horen, is ze vaak niet bekend.

Stichting Kaatsfan zocht contact met de buurtcoach van Nij Statelân in Menaam en gezamenlijk werd er een oudermiddag opgezet met als thema kaatsen. Kaatsfan verzorgt trainingen voor een groot aantal dames- en meisjeskaatsers. Een groot aantal van hen was zaterdag aanwezig in Menaam om samen met de ouderen spelletjes te doen die in het teken van de sport stonden.

DJ Quickfinger zorgde met muziek die de ouderen aansprak voor de muzikale omlijsting en Radio Eenhoorn verzorgde een rechtstreekse uitzending vanuit Nij Statelân.

Het was zichtbaar genieten voor de aanwezige ouderen. De zaal was goed gevuld en verdeeld in groepen deden de bewoners samen met de jonge kaatsters spelletjes, speciaal door Kaatsfan voor dit doel ontworpen. Memory, een kaatskwartet, foto’s waarop aangewezen moest worden waar de bal zich bevond en een letterspel.

,,Het is mooi om de ouderen zo te zien genieten, dat maakt het erg leuk om dit te doen’’ vertelt Nicole Hempenius. Het plezier straalt ervan af, het is een vrolijke, gezellige middag. ,,Ik vind kaatsen zo mooi, vroeger kwam ik er vaak. Nu niet meer, de PC zie ik op tv. Dit is erg leuk’’ zo vertelt een van de bewoners.

Suwarda Vis