Martinikerk zoekt vrijwilligers voor openstelling in zomermaanden

FRANEKER - De protestantse gemeente van Franeker is er al vele jaren in geslaagd om de kerk elke week van maandag- tot en met zaterdagmiddag open te stellen voor bezoekers. Voor het komende seizoen zoekt zij nieuwe vrijwilligers.

Bezoekers komen van heinde en ver zo is gebleken, gemiddeld 20.000 per jaar. Vanwege Culturele Hoofdstad LF2018 waren dat er vorig jaar zelfs nog meer, bijna 29.000.

Voor die openstelling zijn veel vrijwilligers nodig. De kerkelijke gemeente heeft elk jaar behoefte aan nieuwe vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer de bezoekers willen ontvangen en te woord staan.

Vorig jaar telde de groep vrijwilligers ongeveer 46 mensen. Van mei tot en met september zijn er elke week 22 vrijwilligers nodig. De protestantse gemeente doet nu een beroep op lezers om haar te helpen door zelf als vrijwilliger aan de slag te gaan, of door iemand in de familie- of kennissenkring te wijzen op dit vrijwilligerswerk.

Voor inlichtingen kan men contact opnemen met Margje Bijlsma (394565), Liepie van der Wal (392653) of met Pier Magré (390660).