Voorstelling Vijf minuten voor aanvang geeft kijkje in ziel Inez Timmer

WIER – In ‘Vijf minuten voor aanvang’ vertelt Inez Timmer openhartig en met veel humor over het bijzondere artiestenleven voor- en achter de schermen. Een leven vol tegenstellingen, succes en eenzaamheid, de spanning en stress vlak voor aanvang. De voorstelling is zondag 3 maart (15u) te zien in de Ioannis Teatertsjerke in Wier.

Het artiestenleven wordt beheerst door het moeten stralen op het podium, want ‘The show must go on’. Afwijzingen en teleurstellingen incasseren, en toch weer de moed bijeen rapen om opnieuw te beginnen. Een verhaal over roem, glitter en glamour, en je tegelijkertijd moederziel alleen kunnen voelen.

Met het intieme kijkje dat Inez met deze solomusical in haar leven geeft maakt het publiek kennis met de echte Inez Timmer. Zingend, vertellend en mijmerend schept zij het beeld van het leven van een internationale musicalartieste. Maar ook vertelt zij over heel persoonlijk zaken, zoals het keerpunt in haar leven, waarom zij de switch van lerares naar artieste maakte.

Het is zo een fraai geheel van musicalklassiekers, mooie anekdotes en emotionele verhalen. Uitbundig zingend of heel persoonlijk verhalend. ‘Er wordt wel beweerd dat sommige muziek rechtstreeks naar de ziel stroomt. Dat bewijs werd geleverd door Inez Timmer.’ (Froukje Reitsma, Friesch Dagblad).

Irolt

Inez Timmer begon haar muzikale carrière in de legendarische folkgroep Irolt. In het dagelijks leven was zij docente Nederlands en Engels. Op haar negenentwintigste besloot zij haar passie te volgen en ging jazz en theater studeren aan het conservatorium. Na haar verhuizing naar Duitsland speelde ze in tientallen musicals en muziektheatershows, zoals “Anatevka”, “My Fair Lady” en “Les Misérables”.

Maar ondanks alle internationale successen bleef Inez ook nog regelmatig in Fryslân optreden, de laatste jaren met veel succes in onder andere “Mademoiselle Chanel”, “Eeuwfeest van een schuldig lied”, “Op alle fronten” en “Tusken Heimat & Heitelân”.

Momenteel repeteert Inez druk voor haar rol in "A Little Night Music”, bij de Nederlandse Reisopera, terwijl zij tussendoor haar eigen solovoorstelling speelt. Zelf vindt ze het bijzonder dat dit zo samenvalt: ,,De ene avond vertel ik over mijn leven als musicalartieste, de andere avond ben ik die musicalartieste.”

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123 - www.ioannistheatertsjerkewier.nl