Jelle Eijzenga bondsfysiotherapeut KNKB

BERLTSUM - Jelle Eijzenga van Fysio Eijzenga is benoemd tot bondsfysiotherapeut van de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB). In de praktijk in Berltsum zijn deze week de contracten getekend door Marco Hoekstra, directeur van de KNKB en Jelle Eijzenga.

Jelle Eijzenga: ,,Ik bin tige tefreden. It is moai dat it wurk dat ik al 25 jier doch foar de KNKB no formalisearre is.’’ Hoekstra: ,,Wy binne bliid dat no einliks de nasjonale en ynternasjonale medyske begelieding op ien plak is, by de bûnsdokter en de bûnsfysioterapeut.’’

Er is ook een tweede contract getekend. Vanaf heden is Fysio Eijzenga niet alleen meer bordsponsor van de KNKB maar ook een van de sponsoren van TeamNL/Internationaal.

Tot de taken en verantwoordelijkheden van de bondsfysiotherapeut behoren onder andere het maken van het paramedische beleid, alsmede het uitvoeren van sportmedische behandelingen.

Ook de sportmedische begeleiding en voorlichting en ondersteuning van kaatsers bij nationale en internationale wedstrijden behoort tot het takenpakket. De KNKB wil op deze wijze een preventief gezonde en veilige manier van sporten realiseren.