Teddy Dijkstra door naar provinciale finale Voorleeswedstrijd

FRANEKER - Teddy Dijkstra van de Martenaskoalle in Bitgummole heeft woensdag de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Seraya Broersma van de Toermalijn in Franeker en Tim Jorn Stienstra van ’t Fonnemint in Sint Annaparochie werden tweede en derde.

Aan de regiowedstrijd in de Koornbeurs in Franeker namen kinderen van 16 basisscholen uit de regio Noordwest-Fryslân het tegen elkaar op. Zij hadden voorleeswedstrijd op hun school gewonnen. In een mooie stoel in een prachtige theaterzaal lazen de kinderen een door henzelf gekozen fragment voor uit een kinderboek.

Officiële jury

De presentatie van de voorleeswedstrijd was in handen van Hanneke Sinnema en Maureen van Meegdenburg, lees- en mediaconsulenten bij Bibliotheken Noord Fryslân. In de jury zaten wethouder Nel Haarsma van gemeente Waadhoeke en lees- en mediaconsulenten van de Bibliotheek Tjitske van der Velde en Lydie Sonsma.

Kinderburgemeester Piter Murk de Groot reikte de prijs uit aan de voorleeskampioenen. De winnaar van deze regionale ronde van de voorleeswedstrijd, Teddy Dijkstra, mag door naar de provinciale ronde op 9 april in Theater de Skâns in Gorredijk.

De provinciale winnaar mag Friesland vertegenwoordigen in de landelijke finale op 22 mei 2019 in Schouwburg Amstelveen.