FTTC’er David Dijkhoff uitblinker in provinciederby

FRANEKER - De senioren van FTTC1 ontvingen zaterdag in het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong collega-promovendus Buitenpost 1. Een onvervalste provinciederby, die in de landelijke 2e divisie van de beste 44 herenteams van Nederland, zeldzaam is. FTTC won met 6-4.

De Franekers gingen voortvarend van start en namen een 3-0 voorsprong, onder andere dankzij een knappe overwinning van David Dijkhoff op voormalig eredivisiespeler en oud-FTTC’er Jaap van Tijum.

Na de verloren dubbel werd het stuivertje wisselen. Uiteindelijk eindigde het treffen tussen de twee beste Friese teams in 6-4 voor FTTC 1, de eerste zege van het seizoen. David Dijkhoff verloor geen game en bleef ongeslagen, Arnold Terpstra won tweemaal, Bram Parlevliet pakte één enkel. Begin maart is in Enschede ENTAC 1 de volgende tegenstander van FTTC 1, dat meedraait in de subtop.

Rake klappen

FTTC 2 kreeg donderdagavond in eigen zaal opnieuw rake klappen. Kampioenskandidaat Midstars 2 uit Middelstum was met 1-9 te sterk. De Franekers missen de geblesseerde kopman Douwe van der Wal én enig fortuin. Net als een week geleden tegen HOU-Tafel ’77 1 werden tegen Midstars 1 vier partijen over de maximale vijf games beslist in het voordeel van de tegenstander. FTTC 2 staat op de laatste plaats in de noordelijke 2e divisie en gaat waarschijnlijk een lastig seizoen krijgen.

Runner-up FTTC 3 (regionale 2e klasse) speelde thuis gelijk tegen hekkensluiter Buitenpost 6: 5-5. Bertil Witvoet won twee enkelpartijen en samen met invaller Amnoi Tampa de dubbel. FTTC 4 (regionale 4e klasse) ging met 4-6 nipt onderuit tegen Griffioen 2 uit Wolvega. Jan Hartkamp (2), Ruben Handl (1) en de dubbel zorgden voor de punten.

Jeugd

Het eerste jeugdteam, subtopper in de noordelijke divisie, versloeg in Groningen Vinkhuizen 1 met 4-6. Grote man bij de Franekers was Ruben Handl, die tweemaal tot winst kwam. Het tweede jeugdteam kwam niet in actie.

Start to Tabletennis

Elke donderdagavond (19.00-20.15 uur) is het bij FTTC tijd voor Start to Tabletennis. Trainer Reimer Bosma leert een groeiende groep startende volwassen tafeltennissers de fijne kneepjes van de tafeltennissport. Belangstellenden kunnen twee weken gratis kennismaken. Mail FTTC van tevoren om te laten weten dat je komt: www.fttc.nl. Tafeltenniscentrum de Driesprong staat aan de Salverderweg 21 in Franeker.