Voetbalclubs kunnen oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen winnen

NIEUWEHORNE – Voetballers uit de tweede tot en met de vijfde klasse in Friesland hebben de kans om een wedstrijd tegen fulltime profs te winnen. De winnaar van de GroenLeven Cup in Nieuwehorne mag namelijk op het eigen complex aantreden voor een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen.

De voorbereidingen voor de derde editie van het bijzondere zeven-tegen-zeven-toernooi, dit jaar op zaterdag 15 juni, zijn in volle gang.

,,In een tijd waar de professionele voetbalwereld steeds meer afstand neemt van zijn fans en voetbal steeds meer ondergesneeuwd wordt door het financiële aspect, is de GroenLeven Cup een stap in de goede richting naar meer binding tussen het kleine en het grote, de breedte en de top”, vindt Bartjan Bosma van de organiserende voetbalvereniging Udiros uit Nieuwehorne.

Het toernooi legt de verbinding met profclub SC Heerenveen. ,,Elke voetballer met een klein beetje Fries bloed in zijn aderen droomt ervan om eens tegen de mannen in het pompebledeshirt uit de eredivisie te voetballen.”

De voetballende leden van Udiros zijn al weer druk bezig om alle het benodigde voor het toernooi in de steigers te zetten. Hoofdsponsor GroenLeven stelt de oefenwedstrijd opnieuw beschikbaar als hoofdprijs. SC Stiens en SV De Griffioen waren de winnaars van de voorgaande edities.