Eerste gasloze huurwoningen Wonen Noordwest Friesland

SEXBIERUM – Wonen Noordwest Friesland neemt donderdag 28 februari de eerstre vier gasloze woningen in gebruik. De huurwoningen staan aan de Kade in Sexbierum. De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd.

Na de sloop in februari 2018 van zes verouderde woningen aan de Kade is gestart met de bouw van deze vier levensloopbestendige woningen. Alle woningen beschikken over een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is een tweede slaapkamer aanwezig.

Een aansluiting op het gas ontbreekt. Een warmtepomp is geïnstalleerd om de woningen te verwarmen en op het dak liggen zonnepanelen.

De huurprijzen van deze woningen liggen tussen de € 560 en € 597. De verwachting is dat de maandelijkse energiekosten een stuk lager zullen zijn dan wat de mensen nu gewend zijn. Wonen Noordwest Friesland gaat dit samen met de bewoners monitoren.

Deze huizen zijn gebouwd in opdracht van Wonen Noordwest Friesland en in samenwerking met Zijlstra architecten en bouwgroep Dijkstra Draisma ontwikkeld en gerealiseerd.

De officiële openingshandeling wordt verricht door wethouder Nel Haarsma en bewoonster mevrouw D. Bijlsma.