Jubilerende Toneelgroep Contact speelt driemaal in Trebol

HARLINGEN - Toneelgroep Contact Harlingen bestaat 60 jaar. Dit diamanten jubileum wordt onder meer gevierd met drie uitvoeringen van ‘Het zit in de familie’ in stadsschouwburg Trebol.

Met het opvoeren van Het zit in de familie, geschreven door Ray Cooney, haalt de toneelgroep alles uit de kast. Het is een zeer humoristisch stuk dat veel vraagt van spelers en regie door de lengte van het stuk, de dynamiek – met John Lanting-achtige taferelen, de humor en het aantal spelers. 

Het stuk, waaraan bijna alle leden van de toneelgroep meedoen, kenmerkt zich door de veelheid van verwikkelingen die in hoog tempo voorbijkomen. Het is daarom niet voor niets dat men al vroeg is begonnen met repeteren en dat er meer repetities nodig waren dan normaal om het stuk onder de knie te krijgen. 

Drie uitvoeringen

Er zijn drie uitvoeringen in Trebol. De eerste is vrijdagavond 1 maart (20.00 uur) waar dan ook veel oud-leden en ereleden in het publiek zullen zitten. Zaterdag 2 maart is er ’s middags 14.00 uur een speciale  matineevoorstelling  voor ouderen uit verzorgingshuizen, wooncentra, De Zonnebloem en nog andere ouderenorganisaties in  Harlingen. Een mooie kans voor veel ouderen om voor een laatste keer in Trebol een voorstelling bij te wonen. Zaterdagavond 2 maart is om 20.00 uur de derde en afsluitende voorstelling. 


Het kwartet Just4Fun zorgt rond de voorstellingen voor de muziek. Toegangskaarten aan de kassa en in de voorverkoop bij de Smulpot.