Spinningmarathon Mont Ventoux voor goede doel

HARLINGEN - Jeroen Hofstra, Sieta van der Meulen en Eric van der Meulen gaan zaterdag 15 juni de Mont Ventoux op de racefiets beklimmen voor Join4Energy. Ter ondersteuning van hun tocht wordt 2 maart een spinningmarathon gehouden bij Anytime Fitness in Harlingen.

Join4Energy is een stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van een medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Iedere week worden een tot twee kinderen geboren met deze ziekte. Bij de minst erge vorm hebben kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd. Bij veel kinderen zijn ook organen aangetast die veel energie verbruiken, zoals de hersenen, het hart en de lever.

Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen overlijden veel van deze kinderen voor het tiende levensjaar. Er is nog geen behandeling voor deze ernstige ziekten. 70% van deze kinderen wordt niet ouder dan 18 jaar.

Om te zorgen dat dit medicijn er komt is er geld nodig. Om zo veel mogelijk geld bij elkaar te halen wordt er in samenwerking met Anytime Fitness te Harlingen een spinningmarathon georganiseerd.

,,Toen we bij Anytime Fitness met dit initiatief kwamen waren ze direct enthousiast en zeer bereidwillig om ook hier hun steentje aan bij te kunnen dragen’’, zegt Eric van der Meulen. Accommodatie, instructeurs, de hele organisatie werd snel opgepakt. Super dat ze dit zo positief oppakken.’’

Wie ook zijn steentje wil bijdragen kan zich opgeven voor de spinningmararthon via ericvandermeulen@me.com of aan de balie bij Anytime Fitness in Harlingen. Deelnemers kunnen één of meerdere uren spinnen en zich daarvoor laten sponsoren door familie, vrienden of buren.