Alzheimercafé over dementie en wilsbeschikking

FRANEKER - Het thema dementie en wilsbeschikking wordt dinsdag 26 februari tijdens het Alzeheimercafé besproken door Wiek Heldens, consulent Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE).

Aan de orde komt onder andere de wet en regelgeving in Nederland rond de laatste levensfase, met name toegespitst op euthanasie bij dementie. Maar er wordt ook gesproken over het belang van een wilsbeschikking, welke er zijn en wat zijn de valkuilen en de problemen in de praktijk blijken te zijn. Andere onderwerpen die voorbij komen zijn ethiek en de rol van de verschillende artsen.

Het programma zal zo veel mogelijk interactief zijn en de inhoud van de avond wordt mede bepaald door de vragen en ervaringen van aanwezigen.

Het Alzheimer Café is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Het Alzheimer Café Noordwest Friesland is in woonzorgcentrum Saxenoord, de zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur. Toegang en koffie en thee zijn gratis.

Het Alzheimer Café Noordwest Friesland is een samenwerkingsproject van Stichting Alzheimer Nederland met Patyna, Stichting Palet, Noorderbreedte, Zorgcentrum het Bildt, Thuiszorg het Friese Land en Ouderenwerk Waadhoeke