Welmoed Noordmans finalist in Miss Beauty of Friesland

FRANEKER - De 19-jarige Welmoed Noordmans uit Franeker is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Miss Beauty of Friesland 2019. Dit is de voorronde voor het landelijke traject Miss Beauty of The Netherlands. Miss Beauty of the Netherlands is de missverkiezing van Nederland met 12 provinciale voorverkiezingen en provinciale missen.

Miss Beauty of the Netherlands heeft drie winnaressen: Miss Beauty of the Netherlands & Miss Intercontinental Netherlands (19 tm 26 jaar) en Miss Teen of the Netherlands (15 tm 18 jaar). De finale is zaterdag 14 april.

Trainingen en fotoshoots

,,Samen met nog zestien andere finalisten van Miss Beauty volgen wij momenteel een traject om ons voor te bereiden op de grote finale’’, vertelt Welmoed. ,,We krijgen bijvoorbeeld catwalktrainingen, enkele fotoshoots en we zullen binnenkort paintballen en zo volgen er nog veel meer leuke activiteiten met de dames. Daarnaast zetten we ons in voor het goede doel: Linda foundation. Dit houdt in dat wij als finalisten geld inzamelen voor gezinnen in Friesland die het niet zo breed hebben.’’

,,Als finalist worden we erg goed begeleid door verschillende mensen. Vooral door Sanne Roffel. Dit voelt voor ons echt als onze tweede moeder. We kunnen altijd bij haar terecht als er wat is. Daarnaast wordt er ook vaak gezegd: niks moet alles mag. En dat vind ik persoonlijk een hele goede instelling.’’

Anderen inspireren

Gaat het alleen maar om mooi zijn, of komt er meer bij kijken? ,,Nee, het gaat erom wie je bent en hoe je jezelf presenteert. Als finalist hoop ik een inspiratie te zijn voor andere jonge vrouwen. Door te laten zien dat je mooi bent op je eigen manier. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en valkuilen.

Onzeker

Ik was een paar jaar geleden vaak nog een onzeker meisje , maar naarmate ik ouder word leer ik mijzelf steeds beter kennen. Ik heb geleerd om van mezelf te houden en geleerd dat je mooi bent op je eigen manier. Wanneer je in jezelf gelooft en echt iets wilt, moet je er voor gaan.

Zo werd ik in december gescout. Toen ik dit hoorde ging ik er echt voor want ik wilde echt heel graag finalist worden. Door door te zetten en te geloven in mezelf sta ik nu in de finale. Ik heb super veel zin in de finale en geniet nu al heel erg van het hele traject met iedereen. Want ja, ik zou het geweldig vinden om onze provincie Fryslan te vertegenwoordigen.’’

Behalve een jury kan ook het publiek zijn stem uitbrengen. Wie Welmoed wil steunen kan zijn stem uitbrengen door sms’je te sturen: ‘poll Friesland Welmoed’ naar 3010.