Kinderburgemeester reikt prijzen uit op voorleeswedstrijd

FRANEKER – Leerlingen van zestien basisscholen uit Noordwest-Friesland nemen het woensdag 13 februari tegen elkaar op in de regiowedstrijd van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorronde is in de Koornbeurs.

De finalisten zijn in de wedstrijd op school voorleeskampioen geworden en strijden nu voor een plekje in de provinciale ronde. Het gaat om scholieren van basisscholen in Achlum, Bitgummole, Dronryp, Franeker, Harlingen, Menaam, Midlum, Sexbierum, St.-Annaparochie en Wjelsryp. De leerlingen lezen een door henzelf gekozen fragment voor uit een kinderboek.

De presentatie van de voorleeswedstrijd is in handen van Hanneke Sinnema en Maureen van Meegdenburg, lees- en mediaconsulenten bij Bibliotheken Noord Fryslân. In de jury zitten wethouder Nel Haarsma van gemeente Waadhoeke, wethouder Hein Kuiken van gemeente Harlingen en lees- en mediaconsulent van de bibliotheek, Tjitske van der Velde. Tijdens het juryberaad kunnen deelnemers en bezoekers genieten van een voorstelling van kinderentertainer Ari C.

Kinderburgemeester van Waadhoeke, Piter Murk de Groot, zal de prijs uitreiken aan de voorleeskampioen van de regionale finale.

Deze winnaar mag door naar de provinciale ronde op 9 april in Theater de Skâns in Gorredijk. De provinciale winnaar mag Fryslân vertegenwoordigen in de landelijke finale op 22 mei 2019 in Schouwburg Amstelveen.