Planetarium genomineerd voor 'Leukste uitje van Nederland'

FRANEKER - Het Planetarium in Franeker staat in de top tien van de Leukste uitjes van Nederland.  Leden van de ANWB konden hun favoriete uitje per provincie voorgedragen. 

Uit duizenden reacties zijn top 10’s van leukste uitjes per provincie samengesteld. Voor de landelijke verkiezing van het “Leukste uitje van Nederland” selecteerde de ANWB 26 uitjes. Deze uitjes ontvangen jaarlijks meer dan 450.000 bezoekers en hebben een landelijke uitstraling en bekendheid. Tot 1 maart kunnen leden via www.landvananwb.nl op alle uitjes, zowel de landelijke als de provinciale, stemmen.  De top 10 genomineerde uitjes in Friesland zijn ( in willekeurige volgorde):
  1. Aqua Zoo Friesland, Leeuwarden
  2. Buitencentrum Drents-Friese Wold, Appelscha
  3. Dagje Ameland
  4. Dagje Appelscha
  5. De Heksehoeve - Het Heksenmuseum, Appelscha
  6. Ir. D.F. Woudagemaal, Lemmer
  7. Kameleondorp Terherne
  8. Koninklijk Eise Eisinga Planetarium, Franeker
  9. Natuurmuseum Fryslan, Leeuwarden
  10. Wrakkenmuseum Terschelling, Formerum
De ANWB organiseert dit jaar voor de vierde keer de verkiezing van het “Leukste uitje van Nederland”. Vorig jaar won Dierenpark GaiaZOO in Kerkrade de prijs het “Leukste uitje van Nederland”. Het Ir. D.A. Woudagemaal ontving de prijs van het “Leukste uitje van de provincie Friesland”. De winnende uitjes worden op maandag 14 april bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het ANWB-hoofdkantoor in Den Haag.