Kijkje in de keuken van Hannema met ‘pake en beppe’

HARLINGEN - In de voorjaarsvakantie van 16 februari tot en met 3 maart is het in Museum het Hannemahuis tijd voor Help Pake & Beppe De Vakantie Door!

Kinderen nemen met pake en beppe een kijkje in de keuken van de Hannema's. De pake-en-beppeweek staat namelijk in het teken van het thema ‘Lekker ite, neat weismite’: smakelijk eten, niets weggooien.

Op vertoon van een pake of beppe (of heit, mem, omke, tante) hebben kinderen tijdens openingstijden gratis toegang tot Museum het Hannemahuis. Overal in het museum liggen spannende opdrachtjes. Na afloop krijgen de kinderen een presentje.

Enkele activiteiten:

Proef in de kamer met de bijzondere behangselbeschildering de Boffert van jeneverstoker Jan Hannema en neem het eeuwenoude recept mee.

Dek in de Zilverzaal een tafel voor een diner voor twee en luister naar pakes en beppes herinnering aan hun eerste romantische dineetje. Aanleiding is de romance tussen Claes en Antje en het servies in de glazenkast en al het fraaie zilverwerk.

Zoek het antieke reisbestek en lees hoe men vroeger thee dronk uit kleine kommetjes.

Smul in de Vestdijkkamer samen met Meneer Visser van gebraden eendvogel en appelmoes, en typ op Vestdijks typmachine je eigen favoriete recept!

Voel in de Tegel- en aardewerkzaal aan de scherven van gebruiksaardewerk en bestudeer de roetsporen onder de aardewerken steelpannetjes.

Doe in het Kinderkabinet een flitscursus servetten vouwen en geef een draai aan de koffiemolen.

In alle ruimtes van het museum is iets te doen voor jong en oud en worden herinneringen aan de geuren aan grootmoeders keuken opgehaald. De pake-en-beppeweek is begint zaterdag 16 februari en duurt tot en met zondag 3 maart, van 12.00 tot 17.00 uur. Het museum is op maandag gesloten.