Winterse weer is voorbij

Regio - De middagtemperatuur stijgt komende tijd naar 8 tot 10 graden. De vorst en sneeuwval zijn voorbij en we kunnen regen verwachten. In het weekend wordt het 9 tot 12 graden en een vrij krachtige tot harde wind maakt het herfstbeeld compleet. Aan de kust is kans op zware windstoten. Na het weekend is ’s nachts kans op een beetje vorst. Het is dan droog met af en toe zon. Met 7-9 graden blijft het vrij zacht.

Het is rustig weer met veel wolkenvelden en amper zon. In het noorden van het land is het plaatselijk mistig en kan een spatje motregen vallen, maar later is het droog. Met 6-7 graden komt de middagtemperatuur overeen met het gemiddelde voor begin februari. Afgelopen nacht hadden we de laatste lokale vorst van deze week. Op Terschelling werd tijdelijk -0,5 graden gemeten.

Herfstachtig weekend

Komende dagen wordt het met 8 tot 10 graden warmer dan normaal en in het weekend kan het zelfs 9 tot 12 graden worden. Dit komt overeen met de gemiddelde middagtemperatuur voor eind maart of begin november. Het weerbeeld komt het meest overeen met dat van november, want het wordt grijs met regelmatig regen. Zaterdag maakt een stevige zuidwestenwind het herfstbeeld compleet. Aan de kust is kans op een stormachtige wind en zware windstoten.

Vaak droog volgende week

Het zachte weer verloopt geheel vorstvrij. Na het weekend is het minder winderig en blijft het meestal droog. Tijdens heldere nachten kan het lokaal een beetje vriezen, maar overlast van sneeuw of ijzel hoeven we niet te verwachten. Overdag zal de zon af en toe schijnen en daardoor zal de middagtemperatuur niet veel dalen. Met 7 tot 9 graden is het zeker niet winters.

Lees hier het volledige bericht van Weeronline.