Strijd om sportprijs Waadhoeke losgebarsten

FRANEKER - Sporters en sportploegen die in 2018 een uitzonderlijke prestatie hebben neergezet, kunnen meestrijden om de sportprijs van de gemeente Waadhoeke. Op maandag 25 maart is de uitreiking op de feestelijke sportprijsavond. Tot 6 maart is het mogelijk om sporters en sportteams op te geven.

De sportprijs van gemeente Waadhoeke bestaat uit vijf categorieën: sporttalent 2018 (jeugd tot 18 jaar), sportploeg jeugd 2018 (jeugd tot 18 jaar), sporter 2018 (vanaf 18 jaar), sportploeg 2018 (vanaf 18 jaar) en aangepast sporter 2018. In elke categorie is een 1e, 2e en 3e prijs te winnen. De genomineerde sporters en sportploegen worden uitgenodigd op de feestelijke sportavond, die plaatsvindt op maandag 25 maart in de raadszaal van het gemeentehuis in Franeker.

In aanmerking komen die sporters of sportploegen die door hun sportprestatie een regionale, provinciale of nationale uitstraling hebben. Alle sporten komen in aanmerking voor de sportprijs. De kiescommissie, onder voorzitterschap van de wethouder Sport Waadhoeke, Caroline De Pee, beslist welke ploeg of welke sporter over 2018 het meeste aanspraak maakt op de sportprijs.

De regel is dat sporters op voordracht van de sportvereniging, sportbond of familie in aanmerking kunnen komen voor de prijs. Sporters en sportploegen kunnen tot 6 maart worden opgegeven via www.e-inwoner.nl/prod/fr/Waadhoeke/Nominatie_sportprijs/new. Mailen kan ook: sport@waadhoeke.nl. Op woensdag 13 maart wordt bekend welke sporters door de kiescommissie zijn genomineerd.