Jupiterdames kunnen geen potten breken bij koploper

‘t ZAND De dames van HV Jupiter’76 waren zondag 3 februari bij koploper Geel Zwart in ’t Zand op bezoek. De Franeker handbalsters konden aanvankelijk goed volgen en maakten er een mooie wedstrijd van, die desondanks eindigde in een verlies van 29-17.

Geel Zwart is een gemakkelijk scorende ploeg, want het maakt bijna elke wedstrijd minimaal 30, 40 doelpunten. De thuiswedstrijd was destijds met 25-32 verloren, dus het zou een moeilijke opgave worden om punten te pakken. Maar elke wedstrijd begint met nul-nul en is er van alles mogelijk.

Na een mooi gelijkopgaande start, waarbij de opbouwers Marie-Jetske Lettinga, Maaike Osinga en Sandra Hofstra het doel vonden, nam Geel Zwart wel de leiding maar bleef Jupiter door scores van Iris van der Veen en Maaike goed volgen.

Na een kwartier stond er dan ook een 7-5 stand op het scorebord. Hierna liep Geel Zwart toch rustig uit. Niet omdat zij plots beter speelden, maar de schoten kwamen gericht op het doel. Bij de Jupiterdames speelde de paal of lat weer als extra verdediger terwijl Geel Zwart het net wel vond. Maar gelukkig gaven de Jupiterdames wel tegengas en scoorden soms op fraaie wijze.

Voor rust wisten Marije Bijlsma, Maaike, Marie-Jetske, Rianne Mendel en Marion Offringa het doel goed te vinden, dus men had genoeg schutters in het team. De ruststand op het bord zag er erger uit dan het spel liet zien: 16-10.

Alerter

In de rust gaf coach Maarten Jansen aan dat het best goed ging en dat men nog wat alerter in de verdediging moest zijn en in de aanval de kansen moest zien te benutten. Dit had blijkbaar effect want men begon die tweede helft prima.

De dames hadden de drive weer gevonden en scoorde 3 keer achter elkaar: Iris en tweemaal Maaike waren daar verantwoordelijk voor door middel van snel spel. Tot 20-16 bleef het verschil steeds hooguit 4 punten, waar bij de Franeker doelpunten op naam van Iris (2x) en Marie-Jetske kwamen.

Strak in het doel

Geel Zwart kwam daarna weer in hun spel en begon ook weer meer te scoren. Voor het publiek was het een mooie wedstrijd om te zien. Een compliment aan de opbouwers van Geel Zwart, want zij gooiden de ballen strak in het doel. Het verschil liep hierdoor toch wel enigszins geflatteerd op tot 12 punten: 29-17 waarbij Maaike de laatste treffer maakte.

De dames van Jupiter waren een groot deel van de wedstrijd zeker niet minder, maar kunnen de wedstrijden niet naar zich toe trekken. Zondag 10 februari nemen de dames het thuis op tegen de andere koploper HVS om 12.25 uur in Sporthal de Trije.

Overige uitslagen:

  • Heren B-jeugd Jupiter ’76 - SVBO/E&O : 19 - 27
  • Dames B-jeugd DWOW - Jupiter ’76 : 11 - 11
  • Gemengde D-jeugd Jupiter ’76 - JHC 2 : 10 - 8
  • Gemengde E-jeugd DWOW - Jupiter ’76 : 8 - 8