Gebruikte spullen met design-element in Kringloopwinkel

LEEUWARDEN Door een design-element toe te voegen aan opgeknapte spulletjes, kunnen ze weer heel aantrekkelijk worden in het interieur. De kringloopwinkels van Omrin krijgen op termijn deze Upcycle Collection in de schappen.

Voor de nieuwe collectie wordt het afval van negen kringloopwinkels in Friesland gebruikt. Overschot en afgekeurde goederen die niet de winkel in kunnen en waar ook de vrijwilligers van Estafette niet direct een nieuwe toepassing voor kunnen bedenken, worden zo toch gebruikt.

Na de start van deze campagne is de collectie vanaf 9 februari eerst alleen te vinden in de showroom van de Recycle Boulevard aan de Voltastraat in Leeuwarden. Pas als de collectie voldoende groot is, is deze ook in de kringloopwinkel van Omrin in Franeker beschikbaar.

The Upcycle Collection bestaat uit alle items die je tegen komt in elk interieur. Van borden tot bestek, van glas tot wandversieringen en gordijnen, van tafels en stoelen tot kastenwanden, lampen en tapijten.

Door steeds één designelement toe te voegen wordt ‘afval’ weer aantrekkelijk gemaakt. Kleurcomposities maken dat elk enkel stuk zijn eigen karakter behoudt en tegelijkertijd onderdeel is van een kleurfamilie.

Duurzame samenwerking

Stichting Omrin Estafette en designer Louise Cohen werken voor deze collectie samen. In 2015 heeft Cohen besloten voor haar nieuwe ontwerpen geen nieuwe materialen meer te gebruiken.

Omrin Estafette heeft net als Louise Cohen’s als missie het voorkomen van afval en met deze collectie. Alleen al in het eerste jaar hopen zij een extra reductie van 25.000 kilo afval te kunnen realiseren bovenop de al bestaande initiatieven.

Daarnaast biedt de bijzondere manier van produceren 20 werkervaringsplekken en de mogelijkheid om talenten en vaardigheden te ontwikkelen binnen een veilige en sociale omgeving.

Van afdankers naar hebbedingen

De nieuwe collectie wordt op maat aangeboden aan architecten en interieurdesigners om interieurs en projecten van een totaalinrichting te kunnen voorzien. Daarnaast zijn kleine oplagen in de winkels te koop.