Noorden en westen vanochtend nog af en toe sneeuw

Regio - Vanochtend komen in het noorden en westen winterse buien voor met (natte) sneeuw en regen. In het hele land kan het glad zijn door eerdere sneeuwval of bevriezing van natte wegen. Vanuit het zuiden wordt het droog en breekt de zon door. Het wordt 2-3 graden. Vanavond neemt de bewolking toe en komende nacht volgt vanuit het zuiden opnieuw sneeuw, zo meldt Weeronline.

Gisteravond en afgelopen nacht heeft het in het midden en oosten op verschillende plaatsen gesneeuwd. In Noord-Holland viel regionaal sneeuw. Zo werd het aan de zuidkant van Amsterdam gisteravond wit, maar bleef het centrum nagenoeg vrij van sneeuw. In het zuiden was het droog na de sneeuwval eerder op de dag. De meeste sneeuw ligt in het oosten en zuiden. Zo ligt in Emmen (Drenthe) 5-8 cm en in Simpelveld (Zuid-Limburg) is een sneeuwdek van 9 cm gemeten.

Door de sneeuwval is het regionaal glad. Op plekken waar niet is gestrooid kan het door platgereden sneeuw spekglad zijn. Ook komt op sommige plaatsen gladheid door bevriezing van natte weggedeelten voor. Over het noorden en westen trekken vanochtend enkele buien. Daaruit valt (natte) sneeuw en regen en daardoor kan de gladheid vanochtend toenemen. Als een sneeuwbui langzaam overtrekt kan lokaal een paar cm sneeuw vallen.

Zonnige perioden vanmiddag

In Noord-Holland en rond het IJsselmeer ligt de temperatuur op veel plaatsen iets boven het vriespunt, maar sommige wegen zijn wel bevroren. Op veel andere plaatsen vriest het licht en in het oosten van Brabant en in delen van Limburg vriest het 3-4 graden. In Zeeland en Brabant komt plaatselijk dichte mist voor.

In de loop van de ochtend klaart het in het zuiden op en wordt het in het noorden op steeds meer plaatsen droog. Vanmiddag is het wisselend bewolkt met regelmatig ruimte voor de zon. Het wordt 1 graad in Zuid-Limburg en 2-3 graden in de rest van het land. De wind is zwak tot matig en komt uit een zuidelijke richting.

Opnieuw sneeuw

Komende avond daalt de temperatuur naar 0 tot -2 graden. Geleidelijk neemt de bewolking toe en in de nacht trekt een volgende sneeuwzone het land binnen. Vrijdag valt aan het begin van de ochtend regionaal sneeuw. Later in de ochtend trekt de sneeuw naar het noordoosten en in de middag wordt het droog. De temperatuur stijgt naar 1-2 graden in het noorden tot ruim 4 in het zuiden.