Nieuw Leven Ingelum speelt ‘Wy komme op ’e telefyzje!

INGELUM Toanielselskip Nieuw Leven Ingelum speelt de Friese komedie ‘Wy komme op’e telefyzje!’ vrijdag 8 en zaterdag 9 februari in dorpshuis Skerne Wibe in Ingelum.

In het stuk dreigt toneelgezelschap Kom mar Op failliet te gaan. Vooral omdat de voorzitter met alle geweld aan ‘grote kunst’ wil doen. En dan trekt de hoofdsponsor zich ook nog terug.

Een en al malaise totdat er een telefoontje komt van een televisieprogramma dat de uitvoering wil uitzenden. De stemming in het gezelschap slaat plots om. De sponsor wil weer sponsoren, op een voorwaarde.

En die is dat zijn nieuwe liefde de hoofdrol mag spelen. Mar dat laat de oorspronkelijke hoofdrolspeelster niet over haar kant gaan. In de eerste voorstelling van het stuk gebeurt van alles, het wordt een grote klucht. En waar blijft de man van het televisieprogramma toch?

Het stuk ‘Wy komme op’e telefyzje’ is een komedie die is geschreven door John Vermeulen, vertaald en bewerkt door Siep Jorna. Regisseur is Karel Adema út Stiens.

Vrijdag 8 februari is de eerste uitvoering met na afloop gezellige muziek. Zaterdag kan er na de voorstelling worden gedanst op de muziek van Gerrit Poortinga and friends.

Beide keren begint de voorstelling om 20.00 uur. Kaarten reserveren: petrafopma@hotmail.com, of via 058- 2532144 of 058-2532205.