Handbalsters Jupiter weer zonder punten naar huis

BREEZAND - De uitwedstrijd van de dames van HV Jupiter ‘76 tegen ZAP begon zondag als een mooi potje. In de rust stond Jupiter nog voor maar na de thee sloeg het inmiddels beruchte ‘tweede-helft-monster’ weer toe en kwam er een 23-15 nederlaag op het bord.

De thuiswedstrijd tegen ZAP uit Breezand had Jupiter nog met 20-18 gewonnen. De teams waren op papier - dus - gelijkwaardig. Maaike Osinga opende deze middag de score en tot 4-4 was het een gelijkopgaande partij, waarbij Marie-jetske Lettinga tweemaal scoorde en Maaike de vierde treffer maakte.

Jupiter kreeg meer grip op de wedstrijd: de dekking zat dicht en aanvallend konden de speelsters elkaar vinden. Maaike, Sandra Hofstra en Rianne Mendel zorgden dat de stand 4-7 op het bord stond. Daarna werd er weer om en om gescoord en bleef het steeds 2, 3 punten voor. Maar door een paar missers aan Jupiterzijde kwam ZAP toch weer dichtbij en ging men de rust in met 1 punt voorsprong: 10-11. Maaike, Rianne, Marie-Jetske en Marion Offringa zorgden voor de Franeker doelpunten.

Tweede-helft-monster

In de rust gaf coach Maarten Jansen een aantal tips. De dekking moest zo dicht mogelijk blijven door nog meer met elkaar te schuiven en aanvallend meer rondspelen tot er ruimte kwam. Na een doelpunt van Marie-Jetske sloeg het ‘tweede-helft-monster’ weer toe.

Alsof uit het niets verloor Jupiter de grip op de wedstrijd en daar profiteerde ZAP goed van. Het kon vijf keer op rij scoren en toen was de stand opeens 15-12. Op zich geen reden voor paniek want er waren nog 20 minuten te spelen.

Te veel, te snel

Marije Bijlsma werd goed op de cirkel aangespeeld en zorgde voor de 15-13. Aanvallend wilde Jupiter echter te veel en te snel op jacht naar de aansluitingstreffer waardoor er slecht werd geschoten. Dit speelde ZAP in de kaart dat met snelle tegenaanvallen de voorsprong uitbouwde tot 20-13.

De doelpunten aan de kant van Jupiter waren erg schaars in die tweede helft. Alleen Marije, opnieuw vanaf de cirkel, wist het net te vinden en het slotakkoord kwam op naam van Marie-Jetske, maar toen stond er als eindstand uiteindelijk 23-15 op het scorebord.

Voor de speelsters van Jupiter restte er toen niets anders dan deze wedstrijd snel vergeten en dinsdag tijdens de training de zwakke punten oppakken. Zondag 3 februari staat de uitwedstrijd tegen koploper Geel Zwart op het programma.

Overige uitslagen:

Heren B-jeugdActief P/HVR’97 - Jupiter ’76 : 19 - 19

Dames B-jeugdZAP - Jupiter ’76 : 11 - 8

Gemengde D-jeugdLacom ’91 - Jupiter ’76 : 17 - 5

Gemengde E-jeugdDSO 2 - Jupiter ’76 : 2 - 7