EHBO’ers Minnertsga kunnen bijna nieuwe reanimatiepop aanschaffen

MINNERTSGA - De EHBO Vereniging Minnertsga kan bijna een nieuwe reanimatiepop aanschaffen dankzij bijdragen van het Coöperatiefonds van de Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland en de Dagwinkel Minnertsga.

De vereniging had zich aangemeld voor een bijdrage uit het ledenfonds van de bank. Het verzoek werd medio december gehonoreerd met een cheque van 1000 euro.

Terwijl het bestuur zijn gedachten liet gaan over de rest van het benodigde bedrag, kwam Jacob Lolkema van de Dagwinkel met een verrassing. Hij overhandigde het bestuur de opbrengst van een statiegeldactie, 271,30 euro, door hem aangevuld met eenzelfde bedrag.

Jaarlijks organiseert de afdeling reanimatie-oefeningen met de pop voor ruim 30 inwoners uit Minnertsga en omgeving. De huidige pop is inmiddels sterk verouderd en moet worden vervangen. Een nieuwe levensechte reanimatiepo kost tussen de 1500 en 2000 euro.

De overleveringskansen bij reanimatie van een slachtoffer zijn grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van reanimeren. Daarom is het van belang om zo realistisch mogelijk te trainen op een levensechte reanimatiepop.

Statiegeld

In de Dagwinkel Minnertsga staat een emballage-automaat.Het statiegeld kan contant geïnd worden bij het afrekenen, maar de automaat kan ook zo ingesteld worden dat het statiegeld naar een van tevoren gekozen doel gaat.

Ruim een jaar geleden is het bestuur met Jacob Lolkema overeengekomen dat dit doel tot 1 januari 2019 de EHBO-vereniging zou zijn. De totale opbrengst van het statiegeld zou dan door de Dagwinkel met het zelfde bedrag aangevuld worden.

Bestuur EHBO-Vereniging Minnertsga.