Christelijk Bildts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan met jubileumweekend

SINT ANNAPAROCHIE - Het Christelijk Bildts Mannenkoor viert het 50-jarig bestaan in het tweede weekend van februari met een jubileumconcert, een Sing-In en een dankdienst in de Gideonkerk in Sint Annaparochie.

Op 1 februari 1969 organiseerde een aantal zangliefhebbers in de toenmalige gereformeerde kerk van St. Annaparochie een zogenoemde ‘propaganda zangavond’, waar het Sexbierumer Mannenkoor optrad.

De heren wilden op deze manier bekijken of er draagvlak was voor het oprichten van een mannenkoor in St. Anne. Via een inschrijfformulier kwamen er op die avond 19 aanmeldingen binnen. Er was dus draagvlak.

Men liet er geen gras overgroeien, want op 12 februari werd het Christelijk Bildts Mannenkoor opgericht. Iedereen kreeg die avond de opdracht mee om er een lid bij te zoeken en zo kon er na de zomervakantie met de repetities van het CBM worden begonnen. Vermeldenswaardig is, dat zes van de starters van toen nog steeds lid van het koor zijn.

Abraham

In al die jaren is het koor een begrip geworden in de regio. Elke donderdagavond wordt er gerepeteerd in de Gideonkerk en ondanks de kaler en grijzer wordende ‘koppies’, weet dirigent Sieb Leenstra er nog steeds de ‘schwung’ in te brengen. Regelmatig wordt er opgetreden met een repertoire waar het publiek, gezien de reacties, van geniet.

Het jubileum zal uitvoerig worden gevierd in het tweede weekend van februari. Op vrijdagavond 8 februari is er een concert van het koor met solisten in de Gideonkerk. Dit concert begint om 19.45 uur, de toegang is gratis.

Zaterdagmiddag vindt er een Sing-in/Sing-out plaats in de Gideonkerk. Van 13.30 tot 16.00 treden diverse artiesten uit de regio op. Ook hier gratis toegang.

Het jubileumweekend wordt afgesloten met een dankdienst op zondagmorgen om 10.00 uur met medewerking van het koor, pianist Folkert, organist Peter en trompettisten.