Sneeuwdek van 6 centimeter dik gemeten

Regio - In Brabant en delen van Gelderland is vanmiddag het meeste sneeuw gevallen met op veel plekken 5 centimeter en lokaal zelfs 6 centimeter. Vooral in de tweede helft van de middag sneeuwde het hier flink en dit leidde tot fikse files.

Momenteel sneeuwt het vooral in Friesland, Overijssel en Gelderland nog aardig door. Ook vannacht en morgenochtend kan lokaal nog een beetje sneeuw vallen.
 
Tot de middag blijft het regionaal glad.
 
Uit het oosten van Brabant komen meldingen van diktes van het sneeuwdek van 5-6 cm. Ook in het Rivierengebied en rond Ede ligt op veel plaatsen 5 cm. Deze sneeuw viel vooral in de tweede helft van de middag en dit komt goed overeen met de verkeershinder op de A12, de A15 en rond Eindhoven.
 
Vooral in een strook van Friesland naar Limburg sneeuwt het regionaal nog aardig door. Op zee zien we enkele winterse buitjes. Deze buitjes trekken van zuidwest naar noordoost en doen vooral het noordwestelijk kustgebied aan.
 
Gladheid door platgereden sneeuw en bevriezing
Door de sneeuwval komt op grote schaal gladheid voor. Vooral op binnenwegen en in woonwijken is het soms spekglad door platgereden sneeuw. Ook kan het vanavond en vannacht glad worden door bevriezing van natte wegen.
 
Morgenochtend kan in het oosten nog wat lichte sneeuw of motsneeuw vallen en ook in Zeeland is kans op sneeuw. Ook waar het niet sneeuwt kan het op sommige plekken tot ver in de ochtend glad zijn.