Harlinger museum, bieb en boekhandel sinds zaterdag voordeurdelers

HARLINGEN De officiële opening is pas in de boekenweek, maar vanaf zaterdag kon iedereen alvast een kijkje nemen in het nieuwe ‘culturele centrum’ met boekhandel, bieb en museum van Harlingen.

Boekhandel van der Velde, Bibliotheek Noord Fryslân en Gemeentemuseum het Hannemahuis bundelen sinds dit weekend de krachten in een gezamenlijke huisvesting aan de Voorstraat.

Boekhandel Van der Velde is nieuw op dit adres, de bibliotheek is volledig gemoderniseerd en sluit nu met de inrichting aan bij de vraag van deze tijd. Ontmoeting en non-formele educatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Via de centrale ingang kunnen bezoekers voortaan ook Gemeentemuseum het Hannemahuis bezoeken dat dit weekend gratis toegankelijk was.

In de Boekenweek, die plaatsvindt van 23 tot en met 31 maart, is een grote opening voor jong en oud, met speciale gasten, activiteiten en bijzondere gebeurtenissen.

Door de samenwerking willen de drie gezamenlijke partijen grotere stappen te zetten op het gebied van digitalisering, laaggeletterdheid, deelname aan kunst en cultuur. Om zo meer mensen volwaardig onderdeel te laten zijn van de maatschappij. De partijen werken hiervoor aan een gezamenlijke programmering.