Trimgroep zwemmers slaagt voor C-diploma in Bloemketerp

Franeker - Elf volwassen zwemmers hebben donderdag na de trimzwemles afgezwommen voor het vernieuwde C-diploma. En ze zijn glansrijk geslaagd.

Wat met een grapje begon van: ‘Wij kunnen ook wel voor het C-diploma zwemmen als onze kinderen en kleinkinderen dat ook moeten’ mondde uit in een echte aanmelding voor het afzwemmen.

Veel leden van deze groep trimzwemmers hebben 30 tot 50 jaar of nog langer geleden één of meerdere zwemdiploma’s behaald. Maar die zijn niet meer van deze tijd. Ze zwemmen al jaren bij de trimgroep en hebben in het verleden aan wedstrijdzwemmen of waterpolo gedaan. Tijdens het trimzwemuurtje worden er veel zwemslagen en onderwateroefeningen gedaan maar er wordt niet met kleding gezwommen.

Begin van het jaar 2018 heeft de NRZ een nieuwe norm zwemveiligheid geïntroduceerd. Na bijna 20 jaar was het wenselijk om nieuwe eisen te stellen aan de diploma’s om zo de zwemveiligheid te waarborgen.

Er werd gekeken welke vaardigheden je nodig hebt om te overleven en plezier te hebben in het water. Met het behalen van het C-diploma voldoen ze nu aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.