Kleine Sluis net te sterk voor de dames van Jupiter

Franeker - De handbalsters van Jupiter speelden zondag de tweede thuiswedstrijd van het jaar. Tegenstander was Klein Sluis uit Anna Paulowna. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 20-24 nederlaag. Jammer, want de Franeker handbalsters waren dichtbij een zege.

Na een aantal nederlagen op rij, waren de dames gebrand op winst in de thuisarena. Toch stonden de dames uit Franeker na het startsignaal zomaar op een 4-0 achterstand. Dit stelde hen op scherp waardoor er doelpunten door Maaike en Marie-Jetske werden gemaakt. Kleine Sluis scoorde hierna tweemaal waardoor er wederom een gat van 4 doelpunten ontstond.

Maar het evenwicht werd teruggebracht want Maaike scoorde een mooi doelpunt vanaf de linkeropbouw en Nynke en Marie-Jtske wisten vanaf beide hoeken het net te vinden. Bij Kleine Sluis was er een dame (nummer 9) die echt gevaarlijk was van afstand. Ze kreeg in het begin veel ruimte waardoor zij vaak wist te scoren. Zij scoorde dan ook vanaf de middenopbouw maar ook Marie-Jetske kon vanaf deze positie scoren.

Hierdoor bleef het verschil tussen de twee teams klein. De tegenpartij scoorde weer tweemaal maar ook Sandra kwam goed in het spel en wist twee keer achter elkaar te scoren. Vervolgens kreeg nummer 9 weer alle ruimte en scoorde. Het laatste doelpunt van de eerste helft werd gemaakt door Marion met een mooi doelpunt vanaf de middenopbouw waardoor de Jupiter dames met 1 punt achterstand de rust ingingen: 9-10.

Andere aanpak

De tweede helft was het weer nummer 9 die twee keer scoorde. Hier moest wat aan gedaan worden dus Maaike kreeg de opdracht haar uit te dekken. Sandra zette haar doelpuntenreeks voort door tweemaal te scoren. Maaike wist door middel van een snelle break de keeper te passeren. Voor het eerst in de wedstrijd was het gelijkspel. Dit gelijkspel zette lang door want de teams scoorden hierna om en om.

Op de stand 13-13 nam de tegenpartij de voorsprong weer maar daarna kwamen de Jupiterdames voor door twee doelpunten van Suzan en Sandra. Maar deze voorsprong hield niet lang stand want de tegenpartij scoorde ook twee keer op rij. Af en toe werd er aan beide kanten fel verdedigd wat resulteerde in een penalty voor de Jupiterdames die Iris op haar eigen verjaardag goed benutte.

Helaas kreeg de rechterhoek van de tegenpartij veel ruimte waardoor er tweemaal werd gescoord. Het was weer Sandra die het verschil kleiner maakte maar ook nummer 9 van de tegenpartij kon de ruimte weer opzoeken om de bal in het doel te gooien. Het bleef een spannende wedstrijd want nu was het weer Jupiter die scoorde door een doelpunt van Maaike vanaf de linkeropbouw.

Spirit weg

Aan het eind van de wedstrijd leken de dames van Jupiter de spirit een beetje te verliezen en de tegenpartij kon in de laatste minuten nog 4 keer scoren tegen 3 doelpunten van Jupiter. Nynke scoorde via een prachtige break, Marion via de opbouw en Iris benutte haar tweede penalty die in de laatste seconden werd toegekend maar dit was helaas niet genoeg voor de winst.

De wedstrijd eindigde in een 20-24 stand. Zondag reizen de dames af naar Breezand om het tegen Z.A.P. op te nemen.

Overige uitslagen:

Heren B-jeugdJupiter ’76- Doles: 17 - 23

Dames B-jeugdJupiter’76- Sporting Andijk: 4 - 13

Gemengde D-jeugdJupiter ’76- Tonegido: 15 - 5

Gemengde E-jeugdJupiter ’76- JHC 2: 11 - 5