Nieuwjaarsconcert Blaast de Bazuin met Egon Kracht en Noortje Braat

Nij Altoenae - Tijdens de muziektheatervoorstelling Altyd Seumer kwam brassband Blaast de Bazuin in contact met Egon Kracht en Noortje Braat uit Almere. De samenwerking krijgt nu een vervolg tijdens het nieuwjaarsconcert.

Egon was als muzikaal leider betrokken bij het project en Noortje als dirigent van het koor. Ook vormden ze samen met toetsenist Paul Maassen, het combo voor de muzikale begeleiding van de hele voorstelling.

Egon Kracht is een zeer veelzijdig musicus. Hij speelt contrabas en is een veelgevraagd componist. Zijn muzikale bereik ligt tussen jazz en Mattheus Passion, breed en vooral vernieuwend.

Noortje Braat, al even veelzijdig, is maker en uitvoerder van muziek, teksten en hedendaags muziektheater. Als zangeres en violist maakt, speelt en zingt ze nieuwe muziek. Samen met Egon speelt ze in het land de voorstelling Het zal eens tijd worden!

In de winter na Altyd Seumer kan een samenwerking met Egon en Noortje niets anders betekenen dan een concert vol muzikale uitersten en verrassingen. Het nieuwjaarsconcert vindt plaats zaterdag 26 januari om 20.00 uur in de kerk tussen de Dijken te Nij Altoenae.

De presentatie van de avond is in handen van het artistieke duo Loet Hin en Hinke Leistra.