Luchtvaartmeteoroloog: Is de klimaatverandering alleen de schuld van de mens?

Skingen/Slappeterp - Luchtvaartmeteoroloog Henk Louwsma houdt zaterdag 26 januari een lezing over de veranderingen in ons klimaat. De lezing is ‘s middags om 15.00 uur in het TerpenTheater, het dorpshuis in Skingen/Slappeterp.

Er is veel te doen over de verandering van het klimaat. Dát het klimaat verandert, daarover zijn de meeste mensen het wel eens. Maar is dat alleen te wijten aan de activiteiten van de mens?

Er zijn immers in de geschiedenis altijd wel warmere en koudere periodes geweest? Wat kunnen we in de toekomst van het klimaat verwachten? De klimaatverandering houdt niet op bij onze landsgrenzen. Daarom wordt in deze lezing niet alleen ingegaan op zaken die ons land betreffen, maar ook op wereldwijde effecten van de klimaatverandering.

Henk Louwsma (1948) heeft 35 jaar als luchtvaartmeteoroloog bij de Koninklijke Luchtmacht gewerkt, de laatste jaren als hoofd van de Meteorologische afdeling van de vliegbasis.

In zijn loopbaan heeft hij de overgang meegemaakt van met de hand gemaakte weerkaarten naar door de computer opgestelde weerkaarten.

Reservering: rienleffertstra@gmail.com, tel. 0517-232662