Teamavond voor SamenLoop voor Hoop

FRANEKER - De SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding is een 24-uurs wandelestafette op een afgezet parcours. In Franeker mogen ook hardlopers meedoen. Dinsdag 29 januari is er een informatieavond.

Wie letterlijk zijn beentje voor wil zetten voor een goed doel kan dit jaar weer terecht bij de SamenLoop voor Hoop in Franeker. Weer, want het is de tweede keer dat het evenement in Franeker wordt georganiseerd. Dit jaar op 5 en 6 juli.

Hoe het allemaal precies zit wordt uitgelegd op de eerste teamavond, dinsdag 29 januari om 20.00 uur in wijkgebouw De Terp aan de C.F. Engelhardstraat 28 in Franeker. Belangstellenden krijgen hier informatie en doen inspiratie op.

Elke SamenLoop heeft drie kernmomenten: Openingsceremonie, Kaarsenceremonie en Slotceremonie. Daaromheen wordt een programma geweven met muziek, spel en verwenmomenten. Teams mogen hun creativiteit in de strijd gooien: alles voor het goede doel.

Verdriet en vreugde

Bij een SamenLoop voor Hoop vinden mensen elkaar in hun verdriet om dierbaren die ze verloren, in hun zorgen over gezondheid, maar ook in hun vreugde over herstel. Stilstaan bij kanker én het leven vieren.

Doel van een SamenLoop voor Hoop is veel geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Daarmee wordt de missie van KWF Kankerbestrijding ondersteund: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

De overlevingskansen voor mensen met kanker zijn de laatste 50 jaar dan wel verdubbeld, er is nog heel veel te doen.