Ritmyk en Muzarthe gaan samen: naam wordt tijdens concert bekendgemaakt

FRANEKER - Na ruim een jaar van voorbereiding zijn Ritmyk en Muzarthe 1 januari officieel gefuseerd. De nieuwe kunsteducatie-instelling voor de gemeenten Waadhoeke en Harlingen viert dit feit zondag 20 januari met een nieuwjaarsconcert in de Koornbeurs in Franeker. Hier wordt de nieuwe naam gepresenteerd. Het concert begint om 15.00 uur.

De krachtenbundeling volgt op de gemeentelijke herindeling in het noorden van Friesland waarbij de gemeenten Franekeradeel, Menameradiel, het Bildt en vier dorpen uit Littenseradiel in 2018 samen de gemeente Waadhoeke zijn gaan vormen.

De afgelopen maanden is door medewerkers van Ritmyk en Muzarthe hard en met veel enthousiasme gewerkt aan de inrichting van de nieuwe instelling. De lesplaatsen, onder andere in Harlingen, Franeker en Sint Annaparochie, blijven met de voorgenomen fusie hetzelfde.

Het fysieke kantoor vormt het muziekschoolgebouw aan de Sjaardemastraat in Franeker en wordt in eerste instantie twee dagen bemand. De nieuwe instelling is telefonisch elke dag bereikbaar. Op korte termijn wordt een website met het gehele aanbod gelanceerd. Tot dat moment is het overzicht van de lessen en cursussen te vinden op ritmyk.nl.

De optredens tijdens het concert in de Koornbeurs worden verzorgd door een gitaarensemble onder leiding van Wim de Vrij, een fluitensemble met Gonny Roelofsen als dirigent, het Clarinetchoir onder aanvoering van Luc Feikens, Jeugdkorps Burdine dat wordt geleid door Tjipke Pasma en popkoor Different Sound onder leiding van Simon Bouma.