Eén voordeur voor Harlinger boekhandel, bibliotheek en museum

HARLINGEN - Boekhandel Van der Velde, Bibliotheek Noord Fryslân en Gemeentemuseum het Hannemahuis delen vanaf vrijdag 18 januari één voordeur aan de Harlinger Voorstraat.

Dan ondertekenen de boekhandel, de bibliotheek en de gemeente namens het museum een samenwerkingsovereenkomst voor de Voorstraat 54. Daarmee komt een eind aan de maandenlange verbouwing in het stadshart en volgt het startschot voor een nieuwe samenwerking.

Ontmoeten in bieb

Bewoners en bezoekers kunnen vanaf zaterdag 19 januari terecht in het nieuwe onderkomen van Boekhandel van der Velde en de volledige verbouwde Bibliotheek Noord Fryslân. De bibliotheek sluit met haar inrichting volledig aan bij de vraag van deze tijd, waarbij ontmoeting en non-formele educatie een belangrijke rol spelen.

Via de centrale ingang kunnen bezoekers voortaan ook Gemeentemuseum het Hannemahuis bezoeken dat dit weekend gratis toegankelijk is. In het museum is de expositie Lage Landen, met kunstschatten uit het Rijksmuseum, te bezichtigen.

Officiële opening later

Hoewel de deuren zaterdag al open gaan laat de feestelijke publieksopening nog een aantal weken op zich wachten. Die vindt plaats tijdens de landelijke Boekenweek van 23 tot en met 31 maart met speciale gasten en activiteiten.

Door de samenwerking willen de drie partijen grotere stappen te zetten op het gebied van digitalisering, laaggeletterdheid, deelname aan kunst en cultuur. Ze werken hiervoor aan een gezamenlijke programmering.