Helder: melodieus collectief in Ioannis Teatertsjerke

WIER - Helder is een band die zowel akoestisch als versterkt, een specifieke eigen sound brengt. De groep speelt voor een deel eigen repertoire, aangevuld met mooie covers van onder andere Douwe Bob, BLØF, Marco Borsato, Volumia en John Mayer. Zondag 20 januari speelt Helder in de Ionnis Teatertsjerke in Wier, ‘s middags vanaf 15.00 uur.

In 2011 won Helder met het nummer ‘Hjir’ de Fryske Music Night Award. Ook worden de eigen geschreven nummers regelmatig gedraaid op Omrop Fryslân.

Ruim 15 jaar geleden richtten de broers Roelof (gitaar/leadzang) en Sido Wagenaar (drums/ leadzang) de band Helder op. De band wordt gecompleteerd door Jan Roorda (toetsen) en René Mulder (bas).

Ze hebben de afgelopen jaren niet stilgezeten. Naast de "eigen" optredens werkt Helder regelmatig mee aan bijzondere projecten en werd begin 2016 de CD ‘Stilte yn’e stoarm’ gepresenteerd.

Het afgelopen jaar zijn de mannen opnieuw druk bezig geweest met het opnemen van een aantal eigen Friestalige nummers. Waar de voorgaande CD’s versterkt waren, zijn de nummers nu akoestisch opgenomen, in de vernieuwde sound van de mannen van Helder.

Begin maart volgt de presentatie van de nieuwe CD. Natuurlijk krijgt het publiek in Wier al een voorproefje. Behalve het bestaande repertoire zullen zij ook de nieuwe nummers al ten gehore brengen.

Reserveren: Herman Sytema 0518-461506 of h.syt@outlook.com