Hoogleraar Douwe Draaisma bij lustrum Alzheimer Café Noordwest-Friesland

FRANEKER - Douwe Draaisma, hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen, is uitgenodigd voor het Alzheimer Café op dinsdag 22 januari in Saxenoord in Franeker.

Omdat het Alzheimer Café Noordwest Friesland in januari 2019 10 jaar bestaat, is voor deze bijeenkomst Douwe Draaisma uitgenodigd. Als hoogleraar heeft verschillende boeken over het geheugen geschreven en geeft lezingen in het hele land. Het thema van deze avond is: ‘Wat we moeten weten over het vergeten’.

Hoe zit dat nu eigenlijk met ons geheugen? Als we ouder worden hebben we het idee dat we meer vergeten dan vroeger, maar klopt dat ook? Slaan we nieuwe informatie minder goed op en kloppen onze vroegste herinneringen wel? Waarom krijgt de ene mens een vorm van dementie en een ander niet? Allemaal vragen die we onszelf regelmatig stellen, zeker bij het ouder worden.

Vol=vol

Omdat voor deze lezing veel belangstelling wordt verwacht, kan men zich tot en met 18 januari opgeven bij s.terpstra@waadhoeke.nl. Maar: vol=vol.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. De toegang en de koffie en thee zijn gratis. Een gift in onze collectebus stellen wij op prijs. Het Alzheimer Café Noordwest Friesland is een samenwerkingsproject van Stichting Alzheimer Nederland met Patyna, Stichting Palet, Noorderbreedte, Zorgcentrum het Bildt, Thuiszorg het Friese Land en Ouderenwerk Waadhoeke

De lezing is in woonzorgcentrum Saxenoord, Prinses Beatrixstraat 1, Franeker. De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur.