Laatste Bruggenbouwersbokaal voor Gea Iedema

FRANEKER - Voor de laatste keer wordt de Bruggenbouwersbokaal van Present Noordwest Friesland uitgereikt. Burgemeester Marga Waanders geeft op maandag 14 januari de onderscheiding door aan Gea Iedema uit Franeker.

In december ontving burgemeester Waanders de bokaal. Dat Gea Iedema hem nu krijgt is omdat ze wordt gezien als een echte verbinder en bruggenbouwer.

Ze is aftredend voorzitter van stichting Present, bestuurslid van de Commerciële Club Noordwest-Friesland en was lid van raad van advies bij Stenden Hogeschool. Verder is ze maatschappelijk betrokken bij diverse goede doelen en zit ze namens de FNP in de gemeenteraad van Waadhoeke.

Samen met nog vier bestuursleden had Iedema sinds de oprichting de formele verantwoordelijkheid en hield ze zich bezig met de bestuurlijke en strategische gang van zaken. De steeds groter wordende stichting, die inmiddels twintig vaste vrijwilligers en een betaalde coördinator van twaalf uur omvat, valt echter niet meer te combineren met de werkzaamheden in haar eigen onderneming en haar raadswerk.

Gert Hegge neemt het voorzitterschap van het bestuur van Stichting Present Noordwest Friesland over. Samen met Mounira Sleiman, Annet Oving, Henk Brander en Jelmer Boersma vorm Hegge het nieuwe bestuur.