In 2019 noppen in plaats van naaldhakken?

FRANEKER - Welke vrouwen vanaf dertig jaar hebben zin om in dit nieuwe jaar af en toe de naaldhakken te verruilen voor noppen? Het kersverse damesteam van Sportclub Franeker voor dertig plussers kan nog wel wat versterking gebruiken. 

Welke vrouwen vanaf dertig jaar hebben zin om in dit nieuwe jaar af en toe de naaldhakken te verruilen voor noppen? Het kersverse damesteam van Sportclub Franeker voor dertig plussers kan nog wel wat versterking gebruiken. 

Het is een mooie manier om het voornemen om meer te bewegen in de praktijk te brengen, vinden de vrouwen. Zij hebben inmiddels twee keer getraind en gaan na de winterstop weer op maandagavond gaan trainen. Sportieve prestaties zijn mooi meegenomen, maar het plezier en de gezelligheid staan voorop.

Het team bestaat nu uit acht vrouwen. Net genoeg, want er wordt zeven tegen zeven gespeeld. ,,We zijn bijna allemaal moeders, de leeftijd varieert van begin dertig tot eind veertig. Als we met meer zijn, kun je ook eens afzeggen. Het moet ‘voor de leuk’ zijn, het moet geen ‘moeten’ zijn. Op de foto een deel van het team met rechts trainer Bart Boogaard.

Meer hierover in de Franeker Courant van 2 januari