Nieuwjaarsduik in zee bij Harlingen trekt 156 deelnemers

HARLINGEN - De Harlinger Nieuwjaarsduik was dit jaar toch weer zwaarder dan van te voren werd verwacht. Het was niet bijster koud boven water, maar het zeewater was wel weer fris. Een zonnetje deed zijn best om tussen de wolken door te komen, en de buien hielden zich koest tot de duikers al weer uit het water. De wind was behoorlijk hard — heel hard zelfs.

De Harlinger Nieuwjaarsduik was dit jaar toch weer zwaarder dan van te voren werd verwacht. Het was niet bijster koud boven water, maar het zeewater was wel weer fris. Een zonnetje deed zijn best om tussen de wolken door te komen, en de buien hielden zich koest tot de duikers al weer uit het water. De wind was behoorlijk hard — heel hard zelfs.

Bijkomend voordeel was dat de noordwest 6 de Waddenzee bijna een meter extra had opgestuwd waardoor de bikkels maar een vrij korte afstand hoefden te lopen voor ze een duik konden nemen.

Na zich te hebben omgekleed op het strand of in de Jumbo-vrachtwagen, stelde iedereen zich aan de dijkzijde op en werd een haag gevormd door de vele toeschouwers op het strand en de KNRM in zee.

Precies om drie uur kon Piet Paulusma de 156 stoere Friezen laten gaan. Het waren trouwens niet allemaal Friezen — er werd bij het uitdelen van de soep hier en daar ook wat Duits en zelfs Engels gesproken. 

Door de sponsoring heeft de Lionsclub Franeker Harlingen dit jaar het mooie bedrag van 792 euro ingezameld. Dit zal volledig ten goede komen van de lokale Zonnebloem afdelingen in NW Friesland om die te ondersteunen bij de Nationale Ziekendag.