Wat is er deze week te doen in de Koornbeurs?

FRANEKER - Geen toneel, cabaret of muziek maar deze week staan er drie films op het programma van de Koornbeurs. Twee voor kinderen, en vrijdagavond de indrukwekkende film ‘Wad, leven op de grens van water en land’.

Film: Smallfoot (5+)

In de animatiefilm Smallfoot barst het van de yeti’s. Ofwel Verschrikkelijke sneeuwmannen die helemaal niet eng blijken te zijn! Wel hebben ze nogal gekke ideeën over mensen… Eén van de belangrijkste is: smallfoots bestaan niet. Zo noemen de yeti’s mensen. Als Migo op een dag toch een smallfoot vindt, gelooft niemand in het dorp hem. Donderdag 3 januari, 14.00 uur.

Film:| Superjuffie (6+)

In de avonturen van Superjuffie is het grootste avontuur om op te komen voor jezelf en te leren dat jij er mag zijn. Juf Josje is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie.

Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn! Een aantal leerlingen ontdekt het geheim van Josje en helpt haar smoesjes te verzinnen zodat zij dieren kan blijven redden. En als er een tijgertje verdwijnt uit de dierentuin, moeten Superjuffie en de kinderen samenwerken om dit mysterie op te lossen en grotere problemen te voorkomen. Vrijdag 4 januari, 14.00 uur

Film: ’t Wad

In ‘Wad, leven op de grens van water en land’ leren we het op wereldschaal unieke karakter van het Nederlandse Waddengebied kennen door de ogen van een grijze zeehond. We volgen het dier vanaf de geboorte tot aan zijn zoektocht naar een partner door het Waddengebied. Een reis door alle verschillende leefgebieden (ecotopen) in alle seizoenen op die het Waddengebied rijk is.

Zo maken we uitgebreid kennis met andere bewoners van het Waddengebied die ieder op hun eigen wijze proberen te overleven in het onverbiddelijke leefklimaat. Het leven in het Waddengebied is dynamisch en zwaar; het is een kwestie van overleven. Op het constante snijvlak tussen eb en vloed in verschillende leefmilieus (van zandplaat tot jong duin, van mosselrif tot kwelder) moet elke bewoner telkens de strijd aangaan met medebewoners, de getijden en het klimaat.

Met het accepteren van hun eigen nietigheid en bewonderenswaardige flexibiliteit, tonen alle Wadbewoners hun enorme inspanning waardoor ze in dit unieke ecosysteem kunnen over leven.

Een film die respect oproept voor de vindingrijkheid en veerkracht van de Waddennatuur en bovenal de verwondering prikkelt. Vrijdag 4 januari, 20.15 uur

Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterdekoornbeurs.nl, telefonisch via 0517 – 39 63 63, di t/m vr 13.00 – 16.00 uur of aan de kassa van het theater, Noord 2 in Franeker.