Strand opruimen met goedkoop veerbootkaartje Doeksen

HARLINGEN - Rederij Doeksen komt met een speciaal ‘Opruimdagretourtje’ tegen een sterk gereduceerd tarief. Voor € 12,50 per persoon (kinderen € 5,50 en € 3,50) kunnen mensen vanaf de wal een dag naar Vlieland of Terschelling om mee te helpen om de stranden op te ruimen.

Doeksen wil hiermee een impuls geven aan de grootscheepse opruimactie die op dit moment op Vlieland en Terschelling wordt gehouden.

Impact is groot

,,De impact van het aanspoelen van al die spullen en rommel is natuurlijk gigantisch. De kust en ook de Waddenzee worden er enorm door vervuild en belast,” zegt Annemieke van Brummelen, hoofd marketing en communicatie.

,,Veel van onze medewerkers wonen op de eilanden en helpen al mee met het opruimen. We horen dat ook veel mensen van de wal naar de eilanden willen komen om mee te helpen om de stranden weer schoon te maken. Dat is geweldig en hier werken we graag aan mee, alle hulp is welkom!”

De opruimdagkaart is verkrijgbaar en geldig tot en met zondag 13 januari.

Ramp

In de nacht van 1 op 2 januari sloegen 270 containers overboord van het containerschip MSC Zoe boven het Duitse eiland Borkum. Op Vlieland en Terschelling spoelden de afgelopen dagen auto-onderdelen, speelgoed, dekens en gloeilampen aan, naast verpakkingsmateriaal zoals piepschuim. Lang nog niet alles is aangespoeld en lang niet alles is al opgeruimd.