Hâld Moed Dronryp speelt ‘Leafde as Mûnster’

DRONRYP - Toneelvereniging Hâld Moed brengt dit jaar het stuk Leafde as Mûnster over het voetlicht in het Parochiehuis in Dronryp. Het Friestalige stuk wordt viermaal gespeeld.

Leafde as Mûnster speelt in een Frans hotel waar Elyot op huwelijksreis is met zijn nieuwe liefde, Sibyl. Zijn eerste huwelijk met Amanda liep op de klippen door ruzies en alcohol.

Als hij samen met zijn nieuwe vrouw op het terras zit, blijkt zijn eerste vrouw op het terras ernaast te zitten. Toevallig is ook zij op huwelijksreis, met haar nieuwe man Viktor, en heeft het stel een kamer geboekt in hetzelfde hotel als Elyot. Ingrediënten genoeg voor talloze verwikkelingen.

Na afloop van het stuk kan er gedanst worden. Leade as Mûnster wordt gespeeld op zaterdag 12 en 19 januari. De andere voorstellingen zijn zondag 20 en 27 januari. De voorstellingen op zondag beginnen om 15.30 uur en die op zaterdag om 20.15 uur.

Kaartverkoop bij Woninginrichting Stockmann, Wonen en Meer, Dûbelestreek 4 in Dronryp, telefoon 0517-231266. Meer informatie: www.haldmoed.frl.