Auto gestolen, fiets gevonden

Dronryp - De politie kreeg maandag rond 02.45 uur een melding van het afgaan van een aantal alarmen van voertuigen in Dronryp.

Bij een zoekslag door het dorp werd een Audi A4 gesignaleerd. Toen de politieagenten het voertuig wilden controleren, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor via de Eastryp en Skingsterdyk in de richting van Skingen. Op de Alddyk bij Skingen bleek het voertuig stil te staan met de portieren geopend. Ondanks een zoekactie met een speurhond zijn de inzittenden via de weilanden ontkomen. Het voertuig bleek na onderzoek kort daarvoor in Dronryp vanaf de Puoldyk te zijn weggenomen.

Bij het voertuig werd, in een sloot, een fiets aangetroffen met brandende verlichting. Vermoedelijk is deze fiets door de inzittenden van de auto achtergelaten. Het betreft een zwarte damesfiets met een zwart overgespoten stuur met daarin het getal 50.

Wie informatie heeft over de diefstal van de auto, de inzittenden en/of de eigenaar van deze fiets, kan contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.