Sem Kroeger geselecteerd door Judo Bond Nederland voor European Cup

FRANEKER - De 16-jarige Franeker judoka Sem Kroeger is door de Judo Bond Nederland geselecteerd om namens Nederland deel te nemen aan de European Cadet Cup in Follica (Italië). De geselecteerde judoka’s mogen in het nieuwe jaar deelnemen aan verschillende Europese toernooien.

De bezetting van dit toernooi, met een kleine duizend deelnemers uit 42 landen, is één van de sterkst bezette Europa Cups.

Het is een toernooi waar deelnemers alleen op uitnodiging van RTC en Judo Bond Nederland (JBN) aan kunnen deelnemen. Onlangs werd door de JBN de selectie bekend gemaakt voor de European Cadet Cup, die op 11 en 12 februari plaatsvindt. Sem Kroeger is lid van Sportschool Akkermans te Wommels.

Sinds september van dit jaar volgt Sem Kroeger het fulltime-judoprogramma bij de het RTC in Heerenveen en volgt hij de bondstrainingen in Papendal.

Dit doet Sem in combinatie met zijn opleiding Atheneum die hij volgt aan de TAN in Heerenveen. Een school voor top sportende leerlingen die van NOC*NSF een nationale of internationale status hebben gekregen en trainen in een officieel bondsprogramma (Jong Oranje) van één van de bij CTO aangesloten sportbonden.