Prijs voor film Wad, overleven op de grens van water en land

WAGENINGEN - De film ‘WAD, overleven op de grens van water en land’is bekroond met een Gouden Film. De natuurdocumentaire, een ode aan het Waddengebied, heeft sinds de release op 4 oktober 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken.

Regisseur Ruben Smit ontving de award van het Nederlands Film Festival in het Heerenstraattheater in Wageningen. WAD, overleven op de grens van water en land is de veertiende film die dit jaar de Gouden Film status behaald.

WAD is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde. Vanuit een holistische benadering; alles heeft met alles te maken.

Defilm brengt het ecosysteem in beeld: van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. De documentaire draait in de kerstvakantie nog in circa 25 filmtheaters.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht.