Jeugdcommissie kiest Niek Bijma als sportman van het jaar bij VV Arum

ARUM/FRANEKER - Niek Bijma is sportman van het jaar geworden bij voetbalvereniging Arum. Dat heeft de jeugdcommissie van VV Arum bekendgemaakt.

De verkiezing sportman of sportvrouw van het jaar wordt jaarlijks gehouden bij VV Arum. Alle jeugdleden tot 14 jaar mogen er aan meedoen. De deelnemers deden weer hun uiterste best om de felbegeerde prijs binnen te slepen. Dit jaar viel het sterke optreden van de twee dames in het gezelschap op. De heren kregen het zwaar te voortduren met de in de jongste groep deelnemende Inez Bosch en de altijd goed presterende Anne Brouwer. Die nam het op tegen de mannen van de oudste jeugd. Bij het evenement horen net zoals elk jaar de traditionele binnen- en buitenspelen. Zo werd er 29 december eerst flink gestreden in de gymzaal met spellen als dribbelen, vakschieten en de stormbaan. In de middag werden de korte broeken en T-shirts verruild voor een trainingspak. De jeugd ging namelijk naar de buitenspelen, met onder andere de vierhonderd meter hardlopen, ver schieten en de zestig meter sprint. Zij werden daarbij aangemoedigd door supporters. Met de spierpijn van de vorige dag trokken de sportmannen en sportvrouwen weer ten strijde, ditmaal in zwembad De Rolpeal in Workum. Met onderdelen als duiken, borstkrol en schoolslag werd de dag uiteindelijk afgesloten met vrijzwemmen.

Zaalvoetbaltoernooi De Trije

Als afsluiting was er zondag een zaalvoetbaltoernooi in De Trije in Franeker. Onder toezicht van de vele ouders, opa’s en oma’s op de tribunes werd op het scherpst van de snede gestreden om de prijzen. Drie uren en dertig wedstrijden verder mochten de deelnemers zich opmaken voor de prijsuitreiking. Waar ook bekend werd gemaakt dat Niek Bijma de Sportman van het jaar 2015 is geworden. Met een gat van twaalf punten tussen plaats één en twee, stak Bijma met kop en schouders boven de rest uit. "Met een opkomst van negenentwintig mannen en twee vrouwen kan de conclusie worden getrokken dat de sportman van het jaar 2015 en het zaalvoetbaltoernooi weer een groot succes waren. Vrijwilligers die op wat voor manier hun steun hebben bijgedragen zijn bij deze bedankt", aldus de jeugdcommissie van VV Arum. (Foto's Marcel Teensma)