Campus Middelsee stelt lesmarathon uit vanwege weersomstandigheden

SINT ANNAPAROCHIE - De lesmarathon bij de Campus Middelsee om geld in te zamelen voor de bouw van een school in Oeganda wordt vanwege de weersomstandigheden met een week uitgesteld.

De actie zou vanochtend om 10.00 uur beginnen en duren tot donderdag 10.00 uur. De school is echter de hele dag gesloten vanwege de extreme gladheid. "Zoals het nu staat gaat de 24-uurs marathon naar woensdag 13 januari van 's morgens 10.00 uur en duurt deze tot donderdag 14 januari 10.00 uur", zegt Willy Faber, mentor van klas twee atheneum/havo van de campus uit Sint Annaparochie. Campus Middelsee startte de actie mede geïnspireerd door de ervaring van oud-leerling Marrit Behage in Oeganda. De lesomstandigheden zijn daar vaak erbarmelijk, zoals Behage als student tijdens een uitzending naar Oeganda aan den lijve ondervond.

Edukans

Behage benaderde daarom haar oude school met het verzoek daar een actie op te mogen zetten Deze actie voor Edukans, de organisatie die ook bekend is van Schoenmaatjes, bestaat onder andere uit het maken van een kunstwerk in de vorm van een totempaal, een kunstveiling, een loterij en een vierentwintig uur durende marathonlesdag. De lesmarathon volgt het normale lesrooster. Daarna volgen in één lokaal de lessen, met kleine pauzes. De lesmarathon eindigt een dag later om 10.00 uur. Via sponsorkaarten wordt er voor deze marathon geld ingezameld. Alleen is deze nu dus in elk geval een week uitgesteld. Behage: “Natuurlijk wordt er ook tussendoor gegeten. Er wordt kookles gegeven. Er zijn zelfs leraren die midden in de nacht les willen geven.” Op 11, 12, 13 en 14 januari komen er meer kunstenaars op school om met de leerlingen aan het werk te gaan voor het kunstproject. Daarvoor werd de aftrap op 14 december gegeven door Anja Dekkers. Dat gebeurde bij het in delen maken van een totempaal. De werkstukken moesten na twee weken drogen de oven in en in de week van 11 januari gaan de leerlingen verder. Het werkstuk wordt dan in kleur geglazuurd en gaat vervolgens opnieuw de oven in. Bij de veiling wordt het verkocht samen met de andere kunstwerken.