Heren VVI en dames Nieuw Roden winnen OFK

FRANEKER - Niemand had gedacht dat het herenteam van VVI uit Idskenhuizen een kans zou maken op het Timpaan/Welzijn OFK toernooi in De Trije in Franeker. Toch gebeurde dat en wonnen zij.

Bij de dames was het een ander verhaal. Daar waren enkele uitgesproken favorieten, waaronder het winnende Nieuw Roden. Titelverdediger SC Franeker 1 en SC Franeker 2 waren wel vertegenwoordigd bij de finalewedstrijden, maar werden in de achtste finales uitgeschakeld door Emmeloord en Futsal Marum. De heren van VVI hadden in de voorrondes al indruk gemaakt en wonnen achtereenvolgens van Veenwouden, SDS en Stiens. Het trof in de finale drs. Vijfje uit Groningen, dat zo ver was gekomen na winst op Golden Oldies, De Herauten en het verrassend ver gekomen Waterpoort Boys. De finale kende geen uitgesproken favoriet, een onverzettelijk VVI tegenover een technisch vaardig drs. Vijfje. Het bleef lang zoeken en aftasten aan weerszijden, totdat Johan Galema enkele seconden voor de tweede periode het duel open brak. VVI liet het hier niet bij zitten en zette drs. Vijfje flink onder druk. Zo raakte Jitze Lindeboom de lat en raakte Avinash Karia de paal. Een VVI treffer kon dan ook niet uitblijven. Op aangeven van Avinash Karia werd het via Johannes Lindeboom gelijk en de uitblinkende Avinash Karia bracht VVI de titel met buitenkant links over doelman Sven van Dam. Een zeer verdiende zege.

Dames

Bij de dames ging de strijd tussen VIOD en Nieuw Roden. VIOD was sterker, maar kwam niet verder dan een schot op de paal van Lisette Luimstra. Het leek dan ook op een verlenging uit te draaien toen VIOD keepster Anna Reitsma een terugspeelbal van Grytsje Jongsma niet goed onder controle kreeg, hierbij uitgleed waardoor Nieuw Roden speelster Amber Bandringa een niet te missen kans kreeg. VIOD probeerde het hierna nog wel, maar keepster Joukje van der Meer stond met enkele meesterlijke reddingen geen tegentreffer toe. Met VVI en Nieuw Roden kreeg het toernooi uitstekende winnaars. (Foto's Marcel Teensma)