Met dood bedreigd voorafgaand aan brand'

FRANEKER - De brand die zondagnacht woedde aan de Frisia en waarbij een bewoner gewond raakte, blijkt bij Mona Hoekstra-Klooster van De Grillerije te zijn geweest.

Volgens haar is er sprake van opzet. Zij heeft een beloning van vijfhonderd euro uitgeloofd die leidt tot het pakken van de dader(s). Zelf raakte zij gewond aan haar voet en is daarvoor behandeld in het MCL. Daar kreeg zij elf hechtingen in haar voet. Dat beschrijft zij ook op haar Facebookpagina. Hieronder de tekst. Wat een nacht. Allereerst wil ik de brandweer, ambulancebroeders, politie en onze lieven buren bedanken voor het helpen en opvangen van ons gezin. Vannacht werden we wakker rond half één van onze honden die blafte. Dus Frank even kijken, was niks te zien. Dus weer naar bed, ongeveer tegen één uur gingen onze honden heel erg blaffen en toen stonden we allebei naast ons bed. We hoorden gebonk op onze ramen. We schrokken heel erg. Maar het was de buurman van tien huizen verderop die had iets verdacht geroken en die waren op onderzoek uitgegaan. En al snel kwamen ze bij ons huis terecht. Onze containers en onze coniferen heg stonden in de hens. En behoorlijk ook. Frank heeft snel de auto van de oprit gereden, de buren hebben de kids de schoenen en jassen laten aantrekken en honden mee naar buiten. En ik als echte BHV’er pak ik eerst mijn brandblusser!!! En daar sta je dan om één uur in de morgen in je witte slip en roze pyjama. Ik ben mijn brandblusser aan het leegspuiten op de vlammen en opeens voel ik een stekende pijn in mijn voet. Ik kijk naar mijn voet en ik zie de vellen er bij hangen. Ik weet niet hoe snel ik naar binnen moet hinkelen en de buurjongen doet snel een paar doeken om mijn voet heen. Ondertussen word ik in de brandweerauto gezet. Ondertussen komt de ambulance ook en ik word afgevoerd naar MCL en ik ben nu elf hechtingen rijker. Ik kan je vertellen voelt echt niet fijn!!!! En dan lig je daar en ik moest even wachten en dan begint het te malen in mijn hoofd. Hoe kan dat vuur nu zomaar en hoe komt er een kapot bierflesje tegen mijn garagedeur daar te liggen. Nou, ik heb mijn vermoedens en ik zal je vertellen waarom. Ik ben gistermiddag (zondag, red.) met de dood bedreigd door iemand. Maar ik ben nu heel boos, want dit had compleet verkeerd kunnen aflopen als de wind de andere kant opgestaan had!!!

Beloning 500 euro

En daarom loof ik voor de gouden tip 500 euro uit, als jij weet wie dit ons heeft aangedaan. Meld je tip dan bij Politie Franeker. Want dit is echt niet normaal!! Gelukkig zijn wij er verder goed van afgekomen en het is alleen maar martiale schade. Maar we hebben verder geen oog meer dichtgedaan vannacht!! Dus heb je iets verdachts gezien in de Frisiabuurt meld het dan graag bij de Politie!!! Heel hartelijk dank!! (Foto's Nick den Boer)